• Home
  • Uncategorized
  • Куди в Туреччину ви зможете поїхати з мінімальним бюджетом? Переваги відпочинку в Аланії

Куди в Туреччину ви зможете поїхати з мінімальним бюджетом? Переваги відпочинку в Аланії

Тому в якості курортів для зимового відпочинку турецьке Середземномор’я в силу своїх кліматичних особливостей зовсім непридатне. З листопада туристичний сезон тут закривається аж до квітня. Багато хто скаже, що цей курорт більше підходить для молоді через величезну кількость клубів і дискотек, але це судження не зовсім правильне. Якщо обирати готель віддалений від гучних місць, то можна отримати ідеальне місце для відпочинку з дітьми в Туреччині.

коли краще відпочивати в турції

Однак будьте уважні, адже не радиться їхати в Туреччину, коли там проходять свята Анзак і Курбан Байрам. Тут закриті банки, магазини, музеї, ринки, і навіть гроші ніде зняти. Одні продуктові крамниці торгують, причому також не цілий день. З Туреччини ще ніхто не поїхав з поганим настроєм або думками більше сюди не повертатися.

Чорноморське узбережжя Туреччини

Ваші дані не будуть опубліковані чи передані третім особам. Турецька кухня поєднує в собі елементи кулінарних традицій Сходу та Заходу. Національна їжа пряна з яскраво вираженими смаками, в меню переважають м’ясні, рибні страви та овочі. Особливою популярністю користується різноманітна випічка. У майбутньому Україна обов’язково має стати членом Північноатлантичного альянсу, що підтримують усі країни-члени НАТО. Пляж Кириш покритий піском і галькою, а основним його плюсом є розташований неподалік аквапарк Долус.

Але ввечорі ще досить прохолодно, тому теплі речі не будуть зайвими, якщо ви збираєтеся провести травневі свята в Туреччині. Особливо якщо збираєтеся відвідати Анкару, де в цей час ще не надто тепло. Вирушаючи у відпустку до Туреччини в травні, важливо заздалегідь з’ясувати, яка погода і температура моря чекатимуть вас на тому чи іншому курорті. Якщо ваш вибір припав на Бодрум, то ви можете розраховувати на сприятливі погодні умови. Навіть на початку травня тут досить комфортна температура повітря, яка в середньому складає 21°C вдень і 17,5 °C в темний час доби.

Цей курорт відрізняється від попередніх тим, що знаходиться на стику двох морів – Середземного і Егейського. Тут своя атмосфера з впливом грецької культури і свій мікроклімат. Регіон багатий мальовничою природою, оточений лісами і горами.

Де погода найтепліша

У сезон вартість путівки у чотиризірковий готель становить приблизно від шістсот доларів на двох. Якщо купувати заздалегідь за акцією раннього бронювання, в низький сезон або гарячий тур, вартість може бути і дешевшою. Місце славиться прозорою водою, узбережжям протяжністю 100 км і популярним турецьким пляжем Клеопатри. За рахунок субтропічного клімату тут не буває різких перепадів температури, за що курорт дуже цінується сімейними парами. Насичене нічне життя, достаток клубів та закладів та яскравих бульварів, це все про Мармаріс. Його ще називають Бірюзовий берег, за неповторний колір водяної гладі. До найближчого аеропорту Даламан близько 1,5 години їзди.

Куди поїхати в Туреччину заради активного тусовочного відпочинку, прихопивши з собою кращих друзів? Своєю архітектурою місто нагадує Грецію – білосніжні будиночки, вузькі вулички, вимощені бруківкою. Туреччина відома системою обслуговування в готелях – «все включено». Підходить для сімейного та молодіжного відпочинку і включає в себе багаторазове харчування і алкоголь. Крім того, користування інфраструктурою готелю входить у вартість. З туристичних пам’яток тут варто відвідати руїни древніх міст Олімпіса та Фазеліса, печеру Білдібі, яка зберігає сліди людини палеоліту, а також канатну дорогу на гору Тахтали.

Стає все більш популярним раннє бронювання турів, яке дозволяє знизити загальну вартість пакета послуг на відсотків. Також можна купити «палаючу» путівку, вартість якої буде трохи менше заявленої раніше. Готелі беріть не нижче 4 зірок, щоб насолодитися комфортом, хорошою кухнею і басейном, обладнаним спеціально для дітей. У той же час не варто брати шикарні апартаменти в п’ятизіркових готелях – дитині навряд чи знадобиться широкий асортимент алкогольних напоїв в барі і дискотеки до півночі. Зупиніть свій вибір на хорошій «четвірці» або недорогій «п’ятірці».

В Ерзурумі вночі навіть може бути мінусова температура. У цілому ж це не найкращий місяць для подорожі в Туреччину. На ринках, на додаток до полуниці, з’являється стигла черешня та абрикоси. Також можна запримітити перші кавуни і дині, от тільки не варто спокушатися – вони ще не надто солодкі.

Залишити коментар:

Цей курорт розташувався в історичній області Лікія, яка пам’ятає ще Александра Македонського і Марка Антонія. Клімат тут теж середземноморський, а тому літо теж сухе та тепле. Для проїзду автобусом обов’язково потрібен біометричний паспорт. Якщо його не має, то – закордонний паспорт старого зразку та транзитна віза Болгарії чи Румунії, через які курсує автобус.

Пляж Дамлаташ з насипним піщаним берегом стане приємним проведенням часу для сім’ї з маленькими дітками, хоча глибина настає швидко. Тут немає бетонних плит, захід у воду приємний, м’який. Для дітей тут особливе роздолля – крім великої кількості готелів з аніматорами та дитячими кімнатами, малюкам тут цікаво і безпечно всюди. По всій території пляжу – шезлонги, парасольки тощо.

Додалась необхідність доставити туриста автобусом до закордонного аеропорту, і тут виходить, що наявна паливна криза в країні сильно б’є по загальній ціні відпочинку. Що стосується розцінок на https://indiacsr.in/e-cigarettes-or-regular-cigarettes/ відпочинок, то тут новини також невтішні. Вже більше чотирьох місяців українці живуть у надстресових умовах – в країні іде війна. Ми перерахували найпопулярніші курорти наших співвітчизників.